Εθελοντισμός – EVS

Ένα πλεονέκτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίως Πασχόντων « Ο Άγιος Βλάσιος» είναι ο εθελοντισμός καθώς δίνει στην κοινωνία την δυνατότητα να συμμετέχει στην φροντίδα των ασθενών μας και υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων έργων και υπηρεσιών .
Το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων « Ο Άγιος Βλάσιος» , φιλοξενεί ένα πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Εθελοντισμού, φιλοξενώντας 5 εθελοντές ανά έξι μήνες.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εθελοντικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές. Σε αυτό πρόγραμμα εθελοντισμού συμμετάσχουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιες γειτονικές χώρες.

logo_programme_yia_new2Ο πολιτισμός, η νεότητα, ο αθλητισμός, η πολιτισμική κληρονομιά, οι τέχνες, η προστασία των δικαιωμάτων, το περιβάλλον, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι κάποια από τα θέματα που περιλαμβάνει και πραγματώνει το πρόγραμμα ΕΕΥ.
Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας και το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων « Ο Άγιος Βλάσιος» είναι διαπιστευμένοι οργανισμοί, στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας. Η διαπίστευση και οι όροι του προγράμματος περιγράφονται εδώ: 2012-GR-19.

 

  • Το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων « Ο Άγιος Βλάσιος» φιλοξένησε τους πρώτους 5 εθελοντές τον Ιούνιο του 2013 για 6 μήνες ( 2 εθελοντές από την Πορτογαλία, 1 από την Ισπανία, 1 από την Ιταλία, και 1 από την Αρμενία.)
  • Η δεύτερη ομάδα εθελοντών είναι από την Δανία και την Σερβία και θα μείνουν επίσης για 6 μήνες.
  • Η τρίτη ομάδα του προγράμματος θα έρθει τον Ιούνιο του 2014, δείχνοντας ότι το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Βλάσιος» υποστηρίζει την συμμετοχή νέων ανθρώπων και τους παρέχει ευκαιρίες μάθησης και εμπειρίες ζωής.

[wptabs][wptabtitle] Volunteers “Good Bye” Event – CARE01[/wptabtitle] [wptabcontent] Οι εθελοντές μας στο τέλος της εθελοντικής τους υπηρεσίας ετοίμασαν μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες τους στο πρόγραμμα σε σλάιντς και επίσης έκαναν ένα θεατρικό σε συνεργασία με τον Θεατρικό Όμιλο Λιβαδειάς. Ο τίτλος του θεατρικού ήταν « Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και οι εθελοντές που συμμετείχαν ήταν: η Τάνια, η Γκαμπριέλα, η Σόνα, ο Μανουέλ και ο Ζοάο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θεραπευτηρίου στις 3 Νοεμβρίου του 2013.
[/wptabcontent] [wptabtitle] Activities – CARE01 [/wptabtitle] [wptabcontent] Εδώ είναι μία λίστα με τις δραστηριότητες που έκαναν οι εθελοντές κατά την διάρκεια της εθελοντικής τους υπηρεσίας. (CARE01)
[/wptabcontent][/wptabs]